Uneori, poate suntem dezamagiti de rezultatele mai putin profesionale ale uscatoarelor de par, cu toate ca le folosim cele mai laudate, dar uitam ca solutia aproape oricarei probleme se afla poate in cea mai simpla dintre abordari. Primul lucru care trebuie sa il luam in considerare atunci cand vrem sa imbunatatim rezultatele in coafare este desigur in primul rand alegerea corect a ustensilelor din arsenalul nostru, si anume: uscatorul de par. Uscatorul de par este o piesa foarte importanta in care cu siguranta merita sa investesti o suma putin mai mare dar cu cap. Deoarece aceasta achizitie o vei face extrem de rar, merita sa cumperi ceea ce e mai bun. Mai jos iti prezint cateva caracteristici importante care te vor ajuta sa cumperi cel mai bun uscator de par.

Alege uscatorul in functie de specificatile tehnice.

Nu este greu de inteles, dar caracteristicile unui uscator de par uneori ne sunt oferite intr-o lista bine evidentiata in cazul celor mai multe modele. Informatiile despre fiecare model in parte sunt la indemana si noi avand acces la numeroase optiuni, decizia noastra finala poata sa fie una extrem de simpla.

Alege cel mai bun uscator de par in functie de putere

Puterea este exprimata in wati si spune totul despre motorasul uscatorului de par, este foarte important, pentru ca acesta trebuie sa fie cat mai puternic deoarece in caz contrar obtii mai multa caldura dar mai putin suflu. Minimul de wati pe care il recomand pentru un uscator de par este de 1800. Inca un argument destul de important in alegerea uscatorului este durabilitatea, care este mai mare in cazul motoarelor mai mari iar un motor mai mic se uzeaza mai rapid si va trebui schimbat mai repede.

Alege in functie de “compozitie”

Carcasa care inveleste motorul este si ea importanta si nu doar din punct de vedere estetic dar are si un factor care determina in mod direct rezultate aparatului si eficienta sa. Ceea ce trebuie sa cautati dumneavoastra este un uscator de par ionic cu un invelis interior din turmalina, pentru ca aerul cald dat de un astfel de uscator este incarcat de ioni negativi, care odata ajunsi in contact cu ionii pozitivi continuti de apa, ajuta pentru un efect mai finisat si mai lacuit parului.

Alege in functie si de stilul tau de viata

Daca esti o persoana mai grabita care nu are mult timp la dispozitie pentru toate ritualurile de infrumusetare dar are nevoie de rezultate perfecte intr-un timp foarte scurt, atunci fiecare secunda care poate fi “furata” este importanta. Un uscator de par din titaniu de va ajuta mult in acest sens, acest material ajuta la grabirea procesului de uscare al parului.

Alege uscatorul si in functie de tipul de par

Cu siguranta pana acum iti cunosti foarte bine tipul de par si caracteristicile sale, fie ele bune sau mai putin bune. Alegerea poate fi mult mai usoara daca iei in considerare aceste particularitati ale firului de par in cautarea ta pentru cel mai bun uscator de par.

  • Femeile cu un par “incapatant” care nu rezista coafat pentru un timp foarte lung ar putea profita de functia de aer rece, deoarece stabilizeaza coafura data de uscarea cu aer cald
  • Pentru persoanele cu par des si lung este recomandat un uscator din titaniu
  • Tot pentru persoanele care au un par foarte des si lung este recomandat un uscator cat mai usor,  cu unul mai greu aproape sigur le va obosi bratul
  • Persoanele cu firul de par gros trebuie sa ia in considerare ca acesta se usuca mult mai greu decat parul fin
  • Persoanele care sunt predispuse la electrizare trebuie sa caute un uscator de par cu cat mai multi ioni negativi
  • Persoanale care au un par uleios sau predispus spre ingrasare trebuie sa evite uscatoarele de par ionice pentru a nu pierde din volum

Daca ai alte sfaturi pentru doamne in legatura cu uscatoarele de par astept un comentariu mai jos 🙂

Te pup !

Share: