Este indicat sa optati pentru achizitionarea celui mai bun ulei de cocos extra virgin ecologic, deoarece numai in aceste conditii veti avea ocazia de a beneficia de toate avantajele pe care le ofera. In aceste conditii, puteti lua in calcul utilizarea uleiului de cocos Niavis, despre care putem spune ca reprezinta o modalitate ideala prin care va puteti bucura de toate beneficiile unui ulei de cocos de calitate. Acest ulei de cocos este unul foarte nutritiv si se obtine din continutul nucilor de cocos ce au ajuns la maturitate. Despre uleiul de cocos mai putem spune ca este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie, iar acest lucru se intampla si ca urmare a numeroaselor proprietati nutritive, printre care putem aminti Vitamina E, vitamina K si minerale. Pe de alta parte, acest ulei este atat de apreciat si ca urmare a unui continut ridicat de grasimi saturate precum acidul lauric. Pe de alta parte despre uleiul de cocos mai putem adauga ca se prezinta sub forma solida, insa la temperaturi mai inalte se lichefiaza. In aceste conditii, poate fi ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Referitor la uleiul de cocos Niavis mai putem spune ca este obtinut prin metode traditionale de presare la rece, ceea ce inseamna ca nu este procesat in nici un fel. Pe de alta parte, in cazul in care il veti achizitiona si veti constata ca exista mici impuritati, atunci trebuie sa stiti ca acestea sunt normale, provenind de la nuca de cocos. Despre acest produs mai putem spune ca este vegan, fara gluten, natural, raw si fara alergeni. Este indicat sa optati pentru un produs de acest tip, deoarece ofera mereu beneficii si avantaje multiple prin consumul sau. In ceea ce privesc culturile de cocos putem spune ca sunt versatile, deoarece pot oferi fructul de cocos, apa de cocos revigoranta si o coaja dura si fibroasa, ce poate fi utilizata in procesul de gatire si ca sursa de materiale textile. Pe langa asta uleiul de cocos este unul bogat si nutritiv, utilizat atat la gatit cat si in scopuri cosmetice si in medicina traditionala.

In ceea ce priveste bucataria putem adauga ca uleiul de cocos se foloseste pentru ciocolata de casa vegana, calit sau prajit, in prajituri, fursecuri si patiserie sau in batoane proteice si caramele sanatoase pentru copii. Referitor la sanatate, uleiul de cocos poate oferi alte beneficii si avantaje multiple, si reprezinta un ajutor in special pentru mamicile care alapteaza. Pe de alta parte uleiul de cocos poate ajuta in mod eficient la indepartarea celulitei, protejeaza gingiile, calmeaza acneea, si accelereaza scaderea in greutate. Uleiul de cocos poate accelera regenerarea si cresterea fielor de par, imbunatatind in acelasi timp si calitatea somnului. Poate indeparta de asemenea si paduchii, iar alergiile pot fi evitate mult mai usor. In domeniul hand made, acest ulei poate fi utilizat ca si ulei de masaj, ulei de masaj pentru bebelusi, sampon solid facut in casa, sau deodorant natural. Totodata poate fi utilizat si pentru a crea pasta de dinti, lotiune de corp sau lotiune anti iritatii.

Totodata, despre nucile de cocos mai putem spune ca reprezinta o parte vitala in dieta zilnica a multor persoane, mai ales in cele mai calduroase si umede ale lumii unde se dezvolta palmierul de cocos. Despre miezul nucii de cocos putem spune ca este unul dens si plin de uleiuri naturale, ce ofera o gama variata de nutrienti. Cocosul abunda in diferite locuri ale lumii si se dezvolta in special in salbaticie, palmierul de cocos fiind cultivat destul de intens in anumite zone ale globului. Referitor la aceasta industrie, mai putem spune ca ofera multe locuri de munca localnicilor unde rata de somaj este una ridicata, fiind o modalitate de a se intretine. Beneficiile si avantajele utilizarii uleiului de cocos sunt recunoscute, ceea ce inseamna ca este indicat sa luati si dumneavoastra in calcul utilizarea sa. Palmierul de cocos, produce flori de cocos atat feminine cat si masculine ce infloresc in perioade diferite. In aceste conditii, copacul de cocos se poate poleniza de unul singur. In cazul in care o nuca de cocos matura cade si este lasata asa va dezvolta un mugure si isi va forma ulterior radacini.

De cele mai multe ori uleiul de cocos provine din nucile de cocos cultivate pe plantatiile organice din Sri Lanka. Despre nucile de cocos mai putem spune ca se produc pe toata perioada unui an, ceea ce inseamna ca nu este vorba despre o recolta anuala. Nucile de cocos matura trebuie taiate manual cu ajutorul unei macete. Apoi, aceste nuci sunt desfacute pentru a indeparta coaja exterioara dura si aspra care poate fi arsa ca si combustibil. Continutul alb al nucii este separat si urmeaza sa fie spalat. Uleiul de cocos este realizat din miezul proaspat si umed al nucilor de cocos ce trebuie presate la rece pentru a obtine un ulei fin de cocos. Despre miezul curat, putem spune ca este presat mecanic la rece pana in momentul in care se va obtine un ulei bogat fiind colectat si purificat prin filtrare sau centrifugare. In aceste conditii se va obtine un ulei de cocos pur ce va ajunge pe linia finala de productie. De asemenea, despre uleiul de cocos mai putem spune ca este ideal pentru gatit, iar acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca moleculele componente sunt stabilite la temperaturi ridicate ce nu permit oxidarea. Astfel, daca veti lua in calcul posibilitatea de a achizitiona si de a utiliza un ulei virgin puteti pune in practica folosirea sa pentru gatit sau pentru a completa cu succes retete benefice pentru organismul uman. Este indicat sa optati pentru achizitionarea unui ulei de cocos Niavis pentru a va bucura de toate beneficiile acestuia.

Share: