Aug
29

Toamna se numara city break-urile

By Zaineasca  //  diverse  //  1 Comment

A venit a venit toamna, m-as duce intr-un city break, undeva…

Da, nu stiu cum e la voi, dar la Cluj a venit toamna. Si, trebuie sa recunosc, de cand stau la etajul patru si vara e sauna, toamna a devenit anotimpul meu preferat. Chiar daca inca visez la o plaja, mi-am facut excursiile anul asta si, de cand incepe sa se racoreasca, ma gandesc la urmatoarea destinatie: un city break.

Inca ii urmaresc pe cei care sunt in concediu, da, sunt un mic stalker, dar intre timp ma relaxez cautand urmatoarea destinatie. Ce sa fie? Oktoberfest? Din pacate e luat, si cand zic luat sa stiti ca m-am interesat si aproape tot Munchenul e ocupat. E clar, m-am trezit cam tarziu. Plus ca preturile la cazare se tripleaza in perioada betiei generale, asa ca, daca nu ai un buget bine stabilit – care ar concura instant cu un sejur in Grecia – , mai bine renunti.

city_break_shutterstock_131553725

Imi place sa citesc blogurile de travel, imi caut inspiratii zilnic si ma stiti doar ca sunt aproape experta in organizat concedii. Si, cum zicea un mare intelept in viata, sau nu, ca nu mai stiu de unde e citatul: “viata e prea scurta sa mergi in acelasi loc de doua ori”. Total de acord. Asa ca am un plan. Intru pe un “adventure generator” – un site care iti gaseste cele mai ieftine zboruri – si caut destinatii aiurea, adica random. In functie de pret, aleg: Bologna, Treviso, Nuremberg.

Sunt convinsa ca orice destinatie as alege, am ce vedea in 2-3 zile. Si apoi incep sa visez.  Si sa calculez. Si sa-mi stressez prietenii cu planuri (cred ca ma urasc deja). Pot pierde ore intregi facand planuri si bugete. Culmea, ma pricep sa fac bugete numai cand e vorba de concedii, in rest sunt varza, nu stiu cum imi iese. :)

travel_shutterstock_152044217Dar cand e vorba de bugete de city break, e clar ca aleg un low cost, asta inseamna bagaj de mana. E ok, am invatat de ceva vreme sa-mi fac bagajul de concediu si sa-mi pun numai hainele pe care chiar le voi purta.

Pentru majoritatea femeilor, asta inseamna cam 40% din hainele pe care vi le puneti de obicei in bagaj. 😛 Dar cea mai problematica parte e cea de cosmetice. O geanta de plaja plina, atat am reusit sa umplu in concediul de anul asta. O geanta plina. Grea. Cu geluri de dus, creme, deo, masti, balsamuri si alte nebunii, pentru ca nu stii niciodata cand iti faci un #selfie si nu ai filtre.

De curand am aflat ca Farmec are un kit de calatorie. Din care iti poti alege o gramada de produse mici, de travel, la 40 ml. Si pentru tine si pentru el. Si asta, dragii mei, e o minune pentru bagajul de mana.

Bine bine, cu bagajul am rezolvat, dar eu ce destinatie sa aleg? Idei? Sau sa ma apuc sa caut targuri de Craciun? Nuremberg suna bine…

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove

One response to “Toamna se numara city break-urile”

  1. […] niciodat? când apare vreo urgen?? ?i trebuie s? plec eu ?tiu unde (sper s? fie vorba de un city-break ). ?tiu mai mul?i oameni care au câte un geamantan din ?sta preg?tit pentru situa?iile […]

Leave a Reply

surse foto

Royalty Free Images

centrul frumusetii romanesti

   Beat diabetes   Diabetes diet