Oct
25

Oana Potter şi Farmacia Secretelor

By Zaineasca  //  diverse  //  4 Comments

Pentru cine nu știe încă, sunt verișoară cu Harry Potter. Nu, nu e doar o coincidență de nume, chiar provin dintr-o familie de vrăjitori. Să-l vedeți numa’ pe văru-mio cum le vrăjește pe gagici.

Exact așa cum Harry descoperă peronul 9 – 3/4 care îl va duce spre trenul magic, așa există și în Cluj un loc fermecat, un loc plin de istorie, cu poțiuni magice și subsoluri în care te vei simți ca la Hogwards. Un loc pe lângă care treci zilnic, dar de multe ori îți trebuie puteri speciale să-l vezi: Muzeul Farmaciei.

În capătul străzii Regele Ferdinand înspre Piața Unirii, în spatele unei uși magice deasupra căreia un clopoțel își anunță vizitatorii, te așteaptă Radu Crișan, profesorul care te va iniția în tainele leacurilor magice.

Vei rămâne uimit de praful de mumie egipteană cu puteri miraculoase, de bureții de mare, vei vedea rășini exotice pentru aromoterapie. Vrăjitorul din tine va fi tentat să încerce o poțiune pentru potență, făcută dintr-o șopârlă “stinkus marinus”, sau varianta mai simplă “poțiunea dragostei”. Pentru isterie vei vedea o poțiune din glande din zona anală a castorului și excremenetele unui animal din Africa. În plus, sunt atât de multe ingrediente pe care cu siguranță vei dori să le descoperi.

Subsolul te aduce într-o altă lume plină de magie, de aparate si recipiente în care se preparau poțiunile, de cărți cu rețete și leacuri. Instant îți închipui cum poticarășii amestecau cu grijă prafuri, căutând cu atenție printre hârtiile cu rețete pentru a face leacul perfect. Și asta se întâmpla în clădirea care acum adăposteşte muzeul încă din 1593, când a început să funcționeze acolo prima farmacie din Cluj, “Sf. Gheorghe”.

Dragii mei vrăjitori, oameni simpli, clujeni, care preferați sau nu Harry Potter, care sunteți sau nu impresionați de o poveste, mergeți la Muzeul Farmaciei, vizitați această comoară din centrul orașului. Îndrăzniți să treceți de ușa de lemn și să intrați într-o altă lume. Sunt sigură că veți fi surprinși. Luați-vă prietenii, copiii sau de ce nu chiar bunicii, așezați-vă în fața ușii și spuneți cu hotărâre: Alohomora :)

Muzeul Farmaciei este deschis luni, marți, miercuri și vineri între orele  10:00-16:00, iar joi între orele 12:00-18:00. Dacă vreți să aflați mai multe despre acest muzeu, găsiţi aici un cont de Twitter și o pagină de Facebook.


 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove

4 responses to “Oana Potter şi Farmacia Secretelor”

  1. […] Pe aceea?i tem? au mai scris: Andrei Arone?, Groparu, TVDeCe, Daniel Rus, Drago? Mone, Mironeasca, Zaineasca, Psaico, Sigina  ?i Robintel. […]

  2. sigina says:

    beeeeeeeeeeestail, za best :))

  3. […] Arone?, Mironeasca, Drago? Mone, Daniel Rus, Teodora Fegari, Sigina, Psaico, Z?ineasca, eVasile, Dan […]

  4. […] Arone?, Mironeasca, Drago? Mone, Daniel Rus, Teodora Fegari, Sigina, Psaico, Z?ineasca, eVasile, Dan Ciulea, Groparu si […]

Leave a Reply

surse foto

Royalty Free Images

centrul frumusetii romanesti

   Beat diabetes   Diabetes diet