Jan
23

De ce atâtea etichete?

By Zaineasca  //  diverse, sarcaZme  //  7 Comments

Dragă producător de haine,

Sunt dispusă să trec peste faptul că negrul este ba mai ieftin, ba mai scump, că dacă port o mărime mai mare de 40 trebuie să plătesc mai mult. Că nu faci haine pentru femei dotate în sâni sau fund și ai impresia că toate suntem la fel. E ok, atâta timp cât nu faci o colecție de haine pentru bucătărie.

Înțeleg și că ai prețuri incredibil de mari și că nu contează că o fustă are 10 cm sau 50, e la același preț. Aici sincer te cam bați cap în cap cu blugii. Trecem peste, ce mai contează acum dacă suntem oricum fashioniste și cumpărăm să scăpam de depresie sau să ne lăudăm la prietene că avem să dăm 3 milioane pe o bluză. Terapia prin shopping bate orice altă terapie. Exceptând-o aia cu alcool. Pe aia nu o bate nimeni.

Și totuși, e un lucru pe care nu îl înțeleg, nu-l pricep și n-o să-l pricep veci. Puteți să-mi spuneţi că așa e legea, că e musai, că nu se poate fără. Și totuși.

De ce atâtea etichete pe o bluză? De ce trebuie să tai, să mă înțepe, să le caut, să mă chinui? De ce? Ați auzit de autocolant? Ați auzit de, nu știu, ață? Lăcățel cu cheie, orice numai nu le mai coaseţi atât de tare încât să nu se poată da jos decât cu tot cu material.

Cu drag, o blondă care și-a tăiat o fustă înainte să o poarte.

Sursa foto.

7 responses to “De ce atâtea etichete?”

 1. stilistele says:

  pana nu vad fusta, nu cred :))
  am aceeasi probleme cu etichetele :)

  • Zaineasca says:

   am dres-o pana la urma, pun o curea peste si nu se mai vede :)) sau maxim ii mai fac inca cateva taieturi si spun la toata lumea ca asa e modelu

 2. ana says:

  Singura explicatie logica care imi trece prin cap este unele etichete au informatii necesare pentru spalat, curatat chimic, calcat etc.

 3. io zic ca ai lipsit de la lectia aia de lucru manual în care v?a învatau sa taiati etichete :)))

 4. Mircea says:

  Eu chiar ii banui de rea intentie… Gasesc etichete foarte rezistente cusute bine de tot de textile nu foarte rezistente, sau in orice caz, sint cusute pe acceasi susatura cu una d eimbinare. Si tragi sa rupi eticheta (presupui ca e din material care se destrama cumva fara sa afecteze produsul in sine). Ghibnion, tocmai s-a desfacut ata de la cusatura si ai o proaspata si incintatoare gaura in produsul cumparat. Ideea e sa mai iei o data… Poate nu te-ai prins de poanta lor…

  • Zaineasca says:

   :)) sa stii ca eram pe punctul a a-mi lua inca o fusta. bine, era si la reducere, dar DA, s-ar putea sa fie o conspiratie aici…

 5. Carmen says:

  true story : eram intr-o sedinta, si purtam o bluzita (relativ noua) de pe care nu scosesem inca toate etichetele. asa m-am mai agitat, si invartit, si sucit, ca n-am mai rezistat la un moment dat, si am iesit din sala. norocul meu a fost ca erau etichete care se pot rupe. asa o satisfactie am avut cand le-am rupt ! si le-am aruncat la gunoi.

Leave a Reply

surse foto

Royalty Free Images

centrul frumusetii romanesti

   Beat diabetes   Diabetes diet